Obnova dimnika in popravilo dimnika

V podjetju Dimniki Hočevar med drugim ponujamo storitve kot so obnova in popravilo dimnika ter obnova starega dimnika. Obnova starega dimnika je zelo pomembna, saj sta obnova dimnika in popravilo ključna za varno uporabo dimnika.

 

Obnova in sanacija dimnikov

Obnova dimnikov je zelo pomembna, saj se dimniki obrabljajo. Obnova dimnika je bistvena za njegovo učinkovito in varno uporabo, saj si nihče ne želi imeti težav in neprijetnosti s svojim dimnikom. Obnova dimnika bo vašemu dimniku povrnila uporabnost v celoti.

 

Popravilo dimnika

Popravilo dimnika je zelo pomembno, saj dotrajanost dimnika privede do uhajanja plinov. Obnovo dimnika z nerjavečo tuljavo izvedemo tako, da dimnik povrtamo in vanj vstavimo inox dimno tuljavo. Pri dimnikih z dovolj široko notranjostjo obnova z vrtanjem ni potrebna. S tem bo vaš dotrajan dimnik znova pridobil učinkovitost, ki jo je imel ob izgradnji, obenem pa boste zagotovili tudi varnost vašemu domu in družini.

 

Obnova starega dimnika

Obnova starega dimnika je ravno zaradi njegove starosti še toliko bolj občutljiv zalogaj, zato bo naše podjetje kakovostno in profesionalno poskrbelo za popravilo dimnika. Obnova starega dimnika lahko poteka na več načinov:

  • z vstavitvijo inox tuljave (po potrebi tudi fleksibilne inox tuljave)
  • z delno porušitvijo dimnika in dozidavo novega
  • s popolno odstranitvijo starega dimnika in izgradnjo novega dimnika

Obnova starega dimnika z inox tuljavo je odlična izbira za vse dimnike, ki so zaradi starosti že nekoliko porozni. V primeru ukrivljenosti, se fleksibilna cev popolnoma prilagodi dimnikovi liniji in tako zagotavlja učinkovito delovanje. V kolikor pa je dimnik zaradi starosti že tako deformiran, da ne zagotavlja stabilnosti in varne uporabe, vam priporočamo delno ali popolno odstranitev in izgradnjo novega dimnika.

 

Popravilo dimnikov za večjo varnost

Popravilo dimnika z inox tuljavo vam zagotavlja, da se dimnik hitreje segreje na svojo delovno temperaturo, pri kateri učinkovito odvaja dim in kondenz. Prav tako je lažje in bolj redko čiščenje zaradi gladke notranjosti. Najprimernejša rešitev pri obnovi je tako inox tuljava. Vgraditev tuljave je sicer dokaj hitra, vendar pa vam priporočamo, da se takšne obnove ne lotevate sami. Zelo pomembno je upoštevati vrsto kurilne naprave in kuriva, zato vam svetujemo, da obnovo oz. sanacijo vašega starega dimnika zaupate strokovnjakom. Pokličite nas!