Obnova dimnika

Pri obnovi dimnika gre za proces, ko je star dimnik že tako dotrajan, da obstaja nevarnost uhajanja plinov, ali pa so poškodbe tako hude, da obstaja možnost porušitve ali pa dimnik enostavno ne ustreza več standardom za odvajanje plinov nove kurilne naprave. Obnova dimnika je najhitrejši in najcenejši postopek, da se dimniku povrne funkcija katero mora opravljati, odvajanje dimnih plinov v ozračje.

Vstavitev inox dimne tuljave v obstoječ dimnik je zelo hiter, učinkovit postopek. V primeru, da je obstoječi dimnik premajhen, se ga povrta in tako poveča presek, ki ga potrebujemo za vstavitev rostfrei cevi. Obnova dimnika je na takšen način končana v dnevu ali dveh. Pri tem treba poudariti, da opeka potem služi le kot vodilo nerjaveči tuljav. Večina proizvajalcev ima garancijo 10 let, medtem ko je življenjska doba kovinskega dimnika okoli 50 let.

V primeru, da je dimnik že tako dotrajan, da je obnova dimnika nesmiselna, se le ta poruši in pozida na novo. Za nov dimnik na strehi si oglejte našo ponudbo.

 

Obnova dimnikov - preberite tudi:

 

Lahko ste prepričani, da bo s pomočjo našega podjetja obnova dimnikov opravljena hitro, natančno in visoko kvalitetno.