Vse večja popularnost in visoka kvaliteta kaminov in kaminksih peči

Dan danes so kamini spet vse bolj popularni, za njihov nakup pa se tako odloča vse več ljudi. Pred nakupom kaminske peči pa se je potrebno zavedati, da cena ne igra največje vloge pri nakupu. Potrebno je namreč preveriti, da kamin ob namestitvi in delovanju ni hrupen, da je dovolj ekonomičen in da prehitro ne pregori.


Kaj vse je potrebno vedeti pred nakupom kaminkse peči ali kamina?

Da se tudi vi ne bi prehitro odločili za »preugoden« nakup, smo vam v podjetju Hočevar pripravili nekaj nasvetov, ki jih ob nakupu kamina velja upoštevati.

Najprej se je potrebno odločiti ali želimo kupiti kaminsko peč ali vgradni kamin. Oba tipa imata nekaj prednosti in nekaj slabosti. Vgradni kamin je tako klasičnega izgleda in zelo hitro pričara romantično vzdušje, prav tako ga lahko naročimo po meri. Na drugi strani pa zahteva svoj prostor in ga je tako dobro načrtovati že pri gradnji, servis je zahtevnejši, pa tudi investicija je višja. Kaminska peč prostor ogreva iz vseh petih strani, pri ogrevanju pa ji pomaga še dimnik, montaža in demontaža sta preprosti, pa tudi vzdrževanje je lažje. Toplotna akumulacija pa je pri kaminski peči nekoliko manjša.

Prav tako se je potrebno odločiti ali si želimo kaminsko peč na pelete ali na drva. Seveda drva pričarajo romantično vzdušje in domačnost v prostoru, vendar so peleti na drugi strani nekoliko bolj praktični, saj zmanjšujejo umazanijo v prostoru, pa tudi skrbeti za njih ni potrebno – peletov pred kurjenjem ni potrebno sekati. Prav tako je potrebno omeniti, da nam kamin na pelete omogoča trajno odsotnost od doma, kamin na drva pa bo grel le še uro ali dve po tem, ko bomo dom zapustili.


Obiščite našo spletno stran in se odločite za nakup kamina in kaminske peči

Obiščite našo spletno stran in se pozanimajte o veliki izbiri kaminov in kaminskih peči, ki vam jih ponujamo. Za vas izvedemo tudi priklop kamina na dimnik. Ponujamo vam dimnike na pelete in tudi kamine na pelete s fasadnim dimnikom.

Veseli bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se o kvaliteti dimnikov lahko prepričate na lastne oči. Ob prihodu vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo pomagala pri izbiri dimnika za vas in vaš dom. Pomagali vam bodo tudi pri vprašanjih, ki se vam morda še zastavljajo, povprašate pa jih lahko tudi o priklopu kamina na dimnik.

kaminske peči s priklopom na dimnikkamini (kaminske peči)