Inox in rostfrei dimnik

Dimnik pomeni končni člen hišnega ogrevalnega sistema, zato je izredno pomembno, v kakšnem stanju se le-ta nahaja oziroma ali sploh ustreza novejšim standardom.Sodoben dimnik danes sestavljajo obstojnejši materiali, kot npr. keramika in jeklena pločevina, ki je tudi nerjaveča. Razvoj na področju izboljšave materialov je na plano prinesel inox dimnik oziroma rostfrei dimnik, ki zadošča sodobnim potrebam in tudi delovanju današnjih peči, kajti slednje ne delujejo več enako kot pred leti. Sčasoma je za dimnik obnova ali sanacija ključnega pomena.

 

Inox dimnik oziroma rostfrei dimnik pomeni kvalitetnejšo izbiro

Inox dimniki zaradi prej naštetih razlogov postajajo standard na področju gradnje dimnikov. Sodoben način ogrevanja, predvsem v večjih urbanih naseljih, zahteva drugačno in bolj prilagodljivo strukturo, to pa ponuja rostfrei dimnik, ki je izdelan iz nerjaveče pločevine, saj se sodobne peči hitro ohladijo in hitro ogrejejo, kar lahko privede do nastanka kondenza in posledično rje. V primeru, da imate zastarel ali slabo funkcionalen dimnik, sanacija pri podjetju Hočevar lahko le koristi vašemu dimniku. Inox dimniki imajo prednosti tudi zaradi tega, ker so neobčutljivi na temperaturne spremembe (krčenje/raztezanje materiala) in imajo zaradi tega daljšo obstojnost.

 

Poskrbite za vaš dimnik, sanacija pa lahko poteka na več ravneh

Kadar imate zaradi dotrajanosti slabše funkcionalen dimnik, sanacija pri podjetju Hočevar precej izboljša delovanje dimnika, vam pa prihrani marsikatero nevšečnost. Danes je eden najpogostejših načinov, s katerim se sanira dimnik, sanacija s t.i. inox tuljavo, kjer v dimnik vstavijo cev iz nerjaveče pločevine, ki tako odpravi težave s kondenzom. Če pa imate doma popolnoma dotrajan ali novejšim standardom neustrezen dimnik, obnova pomeni edini izhod pred precej dražjim porušenjem.

 

Če imate star ali dotrajan dimnik, obnova verjetno ni odveč

Obnova dimnika je sčasoma potrebna. Nove kurilne naprave, ki imajo veliko boljši izkoristek kot tiste pred leti, so velikokrat prevelik zalogaj za prestar in neustrezen dimnik, obnova ali sanacija pa bo njegovo učinkovitost precej izboljšala Ko se način ogrevanja oziroma gorivo zamenja s plinskim, je nujno potrebna sanacija, dimnik pa potrebuje tudi dokazilo o ustreznosti s strani dimnikarja. Za daljšo obstojnost in kakovost vašega dimnika se pozanimajte za rostfrei dimnik ali inox dimnik podjetja Hočevar!