Inox dimniki – Schiedel sinonim za tradicijo in kakovost

V primerjavi s klasičnimi so inox dimniki bistveno bolj vzdržljivi. Po zaslugi nerjavečega jekla se namreč kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje. Material je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem. Inox dimniki so neprepustni, prav tako pa nerjaveče dimniške cevi kljub velikim temperaturnim spremembam niso občutljive na krčenje in raztezanje materiala. Tako hitro, kot se ogrejejo, se tudi ohladijo. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bo rosfrei dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljal dolgo življenjsko dobo.

Dimnik iz nerjavečega jekla predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje, zlahka pa nadomesti tudi starejše dimnike, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni.
Podjetje Dimniki Hočevar je pooblaščeni monter dimniških sistemov podjetja Schiedel, vodilne družbe na področju dimniških sistemov. Inox dimniki Schiedel izpolnjujejo vse zahteve sodobnega dimnika, so zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja ter imajo kar 10-letno garancijo. Za varen in topel dom bodo poskrbeli Schiedel Prima plus dimniki, ki so namenjeni predvsem sanaciji dimnikov, troslojno obloženi Schiedel ICS pa so popolnoma prilagojeni montažnemu načinu gradnje.

 

Dimniki Schiedel – najboljša izbira za sanacijo in novogradnjo

 

Za postavitev dimnika izven stavb je najbolj primeren troslojno obloženi inox dimnik. Sestavljen je iz primarne notranje inox cevi, toplotne izolacije ter zunanjega inox plašča. Ker je dimnik toplotno izoliran, ga lahko postavimo tako na zunanji kot na notranji strani hiše. Po zaslugi posebnih stenskih nosilcev lahko dimnik postavimo tudi od prvega nadstropja navzgor. Primeren je za vse vrste goriva in za vse vrste kurilnih naprav. Zaradi serijske izdelave so troslojni dimniki iz inoxa tudi cenovno ugodni.
Troslojno obloženi montažni inox dimnik s široko paleto sestavnih elementov in hitro ter enostavno montažo omogoča rešitve za odvajanje dima tudi v najzahtevnejših primerih. Odlično se je izkazal tudi pri pasivni gradnji hiš.

Se sprašujete, kako očistiti dimnik? Brez skrbi, tudi pri tem vam lahko pomagamo mi. Poleg gradnje dimnikov namreč poskrbimo tudi za njihovo vzdrževanje.
Zato nikar ne odlašajte in se odločite za vrhunsko kakovost, ki vam jo zagotavljajo inox dimniki Schiedel in naše storitve.

Vabljeni!