Inox dimniki

Hkrati z razvojem ogrevalnih sistemov se razvijajo tudi dimniki. Vse bolj uveljavljeni in priljubljeni postajajo inox dimniki, ki jih odlikuje cela vrsta lastnosti. Kakovostni dimniki inox so vam na voljo pri podjetju Dimniki Hočevar, kjer so znanje in izkušnje združene z visoko kakovostjo materialov in storitev ter s stalnim stremljenjem k razvoju in izpopolnitvi ponudbe.

 

Enoslojni ali troslojni inox dimniki

Čeprav dandanes poznamo veliko vrst dimnikov, pa je njihov namen povsod enak. Dimniki, pa naj bodo to tradicionalni šamotni ali moderni inox dimniki, skrbijo za to, da se dim širi iz bivalnega prostora. Z dobrim vlekom, ki je dosežen z ustrezno izbranim in zgrajenim dimnikom, se nevaren dim izloča v zunanjost, proizvedena toplota pa ostane v prostoru. Oglejmo si torej, kakšni inox dimniki so vam na voljo in kako izbrati ustreznega. Na voljo so vam enoslojni in troslojni dimniki inox. Vsi so izdelani iz nerjavne pločevine, v glavnem pa se razlikujejo po tem, da se enoslojni uporabljajo za sanacijo obstoječih dimnikov v stanovanjskih hišah, medtem ko so troslojni namenjeni za uporabo na vseh objektih, kjer dimnika še ni (tudi pasivne, montažne hiše), večjih stavbah, kot so industrijske stavbe, poslovni prostori, bloki in podobno.

 

Enoslojni ali troslojni inox dimnik je primeren za sanacijo starega dimnika

Danes se inox dimniki pogosto uporabljajo pri novogradnjah, saj jih poleg dolge življenjske dobe in učinkovitosti odlikuje tudi hitra in enostavna montaža. Inox dimnik se je odlično izkazal tudi pri sanaciji starega dimnika, seveda pa lahko nerjavne cevi uporabite tudi za nizkotemperaturne kotle na kurilno olje ali plin. Če se boste odločili za sanacijo dimnika, imate na voljo enoslojni ali fleksibilni inox dimnik, ki je gibljiv. Z njim se premaga krivine v dimniku. Enoslojnega lahko pri novogradnjah vgradimo v naprej pripravljen dimniški plašč ali jašek že v času gradbenih del, lahko pa tudi kasneje.

 

Troslojni inox dimniki imajo odlično izolacijo

Za gradnjo samostoječih dimnikov pri novogradnjah so najprimernejši troslojni dimniki inox. So zelo lahki in dobro prilagojeni zahtevam novodobne gradnje. Troslojni inox dimniki so primerni za vse vrste goriva ter vse vrste kurilnih naprav. Izdelani so iz tovarniško pripravljenih treh slojev. Prvi del predstavlja notranja cev iz nerjavnega materiala, drugi sloj je izolacija (keramična ali kamena volna), tretji sloj pa predstavlja zunanji inox plašč. Zunanjost dimnikov inox je lahko iz pločevine naravne barve, ki jo je po vaših željah enostavno pobarvati v poljubno barvo lestvice RAL. Dimniki inox so zaradi odlične izolacije, dolge življenjske dobe in hitre ter enostavne montaže postali najboljša izbira, estetika inox dimnikov pa doda še piko na i. Preverite ugodno ponudbo in nizko ceno troslojnih inox dimnikov!