Sodobni Dimniki

inox nerjavni dimnikiStrokovnjak določi primeren dimnik (velikost in tudi vrsto dimnika) na osnovi karakteristik ogrevalnega sistema. Z razširjeno ponudbo sodobnih materialov je večja izbira tudi pri vrstah dimnikov. Izdelava dimnikov je že tako napredovala, da se sedaj uporabljajo materiali kot so keramika in jeklena nerjaveča pločevina. V zadnjih letih inox dimniki postajajo vse bolj pogosto uporabljen material za gradnjo dimnikov.

Predvsem v večjih urbanih naseljih se vse več uporablja ogrevanje na plin, kar privede do močnega kondenziranja dimne tuljave. Vedeti moramo, da ima sedanji slovenski dimnik zelo težko nalogo, saj sodobna kurilna peč oddaja dimne pline z nizko temperaturo, zaradi katerega se otežuje segrevanje dimnika na delovno temperaturo. Pravilen sodobni slovenski dimnik je tisti, ki se lahko hitro ogreje in hitro ohladi ter je povsem tesen in odporen na kondenz. Da bi se zagotovilo takšnim zahtevam se je predvsem pri adaptaciji dimnika uveljavil rostfrei dimnik oz. inox dimnik (nerjaveče pločevina). Tuljava iz takšne pločevine je plinotesna, ima majhno težo, ustrezno velik in idealno okrogel presek, gladko neporozno površino in omogoča enostavno izdelavo ter montažo. Skratka vse lastnosti, ki jih potrebuje sodoben dimnik. Poleg tega inox dimniki niso občutljivi na krčenje in raztezanje materiala, zaradi velikih temperaturnih sprememb. Nerjavni inox dimniki imajo dolgo življenjsko dobo. Večina proizvajalcev nudi 10 letno garancijo in več. Ob tem je pogoj pravilna uporaba in vzdrževanje dimnika. V našem podjetju nudimo tudi ugodno ceno za troslojne inox dimnike.

 

Dimniki - sanacija

V našem podjetju vam nudimo profesionalno sanacijo dimnikov.

Usluge, ki vam jih nudimo:

  • Sanacija dotrajanih dimniških tuljav
  • Vstavljanje tuljav iz nerjaveče pločevine, aluminija in specialne plastike po evropskih standardih za vse vrste kurilnih naprav - izvedba z industrijskimi izdelki nadzorovane kakovosti
  • Povrtavanje (vrtanje) dimnikov na ustrezno dimenzijo
  • Rušenje dotrajanih dimniških tuljav
  • Izvedba priklopov
  • Podaljšanje dimnikov

 

Izdelava dimnika - novogradnje

Pri gradnji hiše premalo pozornosti namenjamo pravilni izbiri in gradnji dimnika. Napačno je, da dimnik zgradimo preden smo se odločili o tem, katero gorivo bomo uporabljali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Preberite nekaj koristnih člankov: