Diamantno vrtanje v beton – natančno, hitro in čisto

V našem podjetju se že skoraj 20 let ukvarjamo z namestitvijo in sanacijo dimnikov ter prodajo in montažo kaminskih peči. Kot vsako dobro podjetje, ki se zaveda nujnosti napredka, gremo tudi mi v korak s časom in skušamo svoje storitve prilagajati željam in potrebam naših strank. Zaradi vedno večjega povpraševanja smo se že leta 2008 odločili, da v svoje storitve vključimo tudi diamantno vrtanje betona, železobetona, opeke, siporeksa in različnih kamnin. Odločitvi je seveda botrovalo tudi dejstvo, da diamantno vrtanje manj obremenjuje stavbo, saj ni vibracij, je bolj čisto, predvsem pa bistveno bolj natančno. S tem lahko strankam ponudimo izjemno kakovostno storitev vrtanje betona – kar je seveda tudi cilj našega podjetja.

 

Vrtanje betona z diamantnimi svedri

Ena najbolj znanih lastnosti diamantov (poleg lepote, zaradi katere jih uporabljajo v draguljarstvu) je njihova trdota. Ta lastnost je tudi vzrok za uporabo v industriji, saj so izjemno primerni za izdelavo rezalnih in brusilnih orodij. Diamantno vrtanje v beton, železobeton, opeko, siporeks in različne kamnine poteka s posebnimi diamantnimi kronskimi svedri, ki s svojo kakovostjo omogočajo izjemno natančen in gladek rez. Takšen postopek tudi ne poškoduje sten ali tal z vibracijami, saj jih ne povzroča. To pomeni, da se izognete tudi morebitnim popravilom po končanem vrtanju. Poleg tega je v primerjavi s 'klasičnim' postopkom diamantno vrtanje betona bistveno tišje in čistejše. Hrupa je manj, prah pa je nevtraliziran s priklopom na vodo. Na voljo sta dve različici vrtanja – mokro ali suho, najpomembnejše pa je dejstvo, da obe zagotavljata natančno in kakovostno storitev. Odprtina je natanko tako velika, kot je potrebno, je gladka in zidu ali tal dodatno ne poškoduje.

 

Diamantno vrtanje v beton, opeko, železobeton, siporeks in kamnine – postopek

Z našimi svedri lahko v beton, železobeton, opeko, siporeks in kamnine izvrtamo luknje do premera 450 mm. Kadar je potrebno, lahko diamantno vrtanje uporabimo tudi za razširitev odprtine za dimnik. Pred kakršnim koli posegom si naši strokovnjaki seveda najprej ogledajo situacijo na terenu in izberejo najbolj optimalno možnost. Po posvetu s stranko in ob upoštevanju njenih želja se naši strokovnjaki lotijo dela. S strojem za diamantno vrtanje betona navadno vrtamo pod kotom 90 stopinj, omogoča pa tudi poševno vrtanje do kota 45 stopinj. Vrtanje v beton je s takšnim strojem izjemno natančno in se izvaja za različne namene, predvsem za širjenje odprtin za dimnike, vrtanje odprtin za dovodne cevi ali zračnike, nove priklope itd. Izjemno veseli smo, da lahko svojim strankam ponudimo vrhunsko storitev.